onsdag 5 november 2014

Recept på grönkålssoppa

I går kväll hade vi kundkväll på salongen med specialerbjudanden, mingel, tips & råd, god stämning, en mustig och krämig höstsoppa med bröd och cider, och chokladkladdkaka med grädde och kaffe.

Jag lovade er receptet på grönkålssoppan:


800 g - 1 kg färsk grönkål (eller 1/2 kg fryst hackad grönkål)
50 - 100 g smör till stekning
1 l grönsaksbuljong av fond eller tärning
5 dl vispgrädde
Flingsalt och nymalen svartpeppar
10 droppar tabasco

Repa och strimla den färska grönkålen. Fräs mjuk i smör i omgångar i en panna eller gryta utan att det tar färg. Används fryst grönkål så häll av vätskan först (spara och blanda med buljongen) och fräs i ett par minuter.
Koka ihop buljong och grädde och häll den över grönkålen i grytan.  Låt sjuda i ca 5 minuter eller tills grönkålen är mjuk. Mixa soppan (Behövs inte om man använder den frysta hackade) och runda eventuellt av med en klick smör. Smaka av med tabasco, flingsalt och nymalen peppar.

Superenkelt och supergott!
Servera med ett riktigt gott bröd till. Hårdkokta ägg och knaperstekt bacon är gott i soppan.

Grönkål är rena supermaten som innehåller massa nyttiga näringsämnen. Grönkål är en vitaminbomb som innehåller mycket järn och är riktigt gott.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar