torsdag 21 juli 2016

Vad händer med huden när du sover?

Sömn är ett måste!
De flesta av er vet att minst åtta timmars sömn är ett måste för att hjälpa kroppen att ladda om. Den måste vara redo för nästa morgon. Detta kan låta enkelt, men det är många gånger svårt i dessa tider av prylar och tidsfrister och arbetstryck. Att hitta tid till vila är nästan en lyx!

När du kryper till sängs på kvällen är skönhet troligen det sista du tänker på. Men tänk på att den tiden du spenderar i sängen när du sover arbetar din kropp för att ge lite skönhet inifrån. 
Visste du att huden är ett utrensningsorgan? Fastän du har tvättat din hud på kvällen innan du går och lägger dig är den smutsig igen på morgonen eftersom det rensas ut genom dina porer under natten. 

När du sover är din ämnesomsättning lägre och kroppen producerar inte så många skadliga fria radikaler som den producerar när du är vaken.

Reparation och återhämtningstid:

Under sömnen kan huden som har skadats av luftföroreningar, UV-strålar, fria radikaler och andra skadliga stimuli, få möjlighet att reparera, vila och återhämta sig.
Dina hudprodukter som används under natten kommer att bli mycket effektivare.
Cellerna repareras och återuppbyggs under alla stadier av sömn, men mest effektivt under REM-sömnen.

Huden återfår sin vitalitet, bekämpar uppkomsten av linjer och rynkor och blir mer strålande nästa dag.

Investera i en bra nattkräm:

När du sover intensifieras den cellulära reparationsprocessen, vilket gör huden mer mottaglig för hudvårdsprodukter. Huden jobbar med att  reparera skadorna som uppkommit under dagen, men på samma gång är den mer benägen att bli mer torr. Använde en nattkräm med mycket fukt och av god kvalitet.

Tvätta bort din makeup innan läggdags:

Detta är också en av de mest kända men mest förbisedda steg när det gäller hudvård och skönhet. Att ta bort alla spår av makeup innan du går till sängs är oerhört viktigt om du vill ha en klar hud. Annars riskerar du att porerna täpps till, vilket leder till oönskade pormaskar och finnar.
Om du sover med maskara kan fransarna brytas av och så får du bakterier som kan täppa till hårsäckarna, vilket leder till problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar