lördag 31 december 2016

Mörka ringar och påsar under ögonen

Påsar under ögonen

Påsar under ögonen kan vara ärftliga, men kan också uppstå på grund av allergi eller dåliga matvanor. Sover du för mycket eller för lite kan du få påsar under ögonen. Många drabbas också av påsar under ögonen när de blir äldre.
– En kylande ögonkräm dämpar påsarna under ögonen och gör att svullnaden går ner. 
Exuviance har ett ögonserum med kylande metall-applikatorer. 
 
DePuffing Eye Serum är ett lätt serum med metallkulor som stärker huden runt ögonen och minimerar puffighet och rynkor runt ögonen.

Ett annat smart knep är att förvara ögonkrämen i kylskåpet, så är den kall och redo när du behöver den.
– Många upplever att gurkskivor eller urkramade, kalla tepåsar med kamomill-te har en dämpande effekt på svullnaden.
– Enligt studier kan mycket koffein och en sockerrik kost orsaka eller förvärra problem med påsar under ögonen. Försök därför att äta så allsidigt och nyttigt som möjligt och dra ner på både socker och drycker som innehåller mycket koffein.
– Drick mycket vatten, minst åtta glas per dag.
– Hur många timmars sömn behöver du? Se till att din kropp får den sömn den behöver, varken mer eller mindre. Sover du för lite kan påsar under ögonen komma, liksom om du sover för mycket. Hitta den sömnrytm som passar just dig.

Mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen beror oftast på att huden är som allra tunnast där och att de blodådror som löper under ögat därför syns igenom. De mörka ringarna under ögonen kan vara ärftliga men kan också bero på sjukdom, allergier och dåliga sömn- eller kostvanor.
– Brist på sömn kan orsaka att blodådrorna under ögonen utvidgas, vilket ger huden under en mörk nyans.
– Gurkskivor, liksom en urkramad kall te-påse på ögonlocken i tio minuter kan göra underverk för mörka ringar under ögonen. Garvsyra i te har nämligen en krympande effekt på blodådrorna.
– En ögonkräm med K-vitamin kan stärka kapillären under den tunna huden och göra att blodådrorna syns mindre. 
 
Brightening Bionic Eye Creme Plus minimerar mörka ringar och rynkor under ögonen.
– Ät en allsidig kost, med mycket grönsaker och frukt. Brist på olika vitaminer kan nämligen orsaka mörka ringar under ögonen, liksom mycket salt i maten. Dra ned på saltet och drick mycket vatten.
– Concealer som är särskilt anpassad för ögonen har en lättare formula som inte lägger sig i fina linjer och innehåller ljusreflekterande pigment. 
 
  • Ljusreflekterande pigment minskar mörka ringar under ögonen och fina linjer och rynkor.
  • "Long-Lasting" och vattenresistent.
  • Borstapplikatorn ger en perfekt applicering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar