torsdag 2 augusti 2012

Rätt kräm

Torr. Fet. Känslig. Stressad. Trött. Solskadad. 
De flesta hudproblem kan lösas.En tillförlitlig hudanalys i samband med en ansiktsbehandling hos hudterapeuten underlättar för att bli rekommenderad rätt produkter anpassade efter dina behov. 
Huden är ofta en spegel av hur man mår. Blemmor, rodnader, acne, eksem, hudflagor och grådaskig hy utan lyster kommer som ett brev på posten när kropp och själ inte mår bra. 
Stress kan göra huden irriterad och känslig och beror på att binjurarna sätter igång att producera stresshormonerna kortisol och adrenalin. Långvarig stress bryter också ner immunförsvaret och gör oss känsligare för yttre påfrestningar från klimat och miljö. 
Skandinaviska kvinnor har ofta en känslig hy och rödlätt pigmentering eller en normaltålig hy som blir tillfälligt känslig av vårt klimats påfrestningar. 

Klimakteriet startar en process: östrogenet minskar och huden blir torrare och tunnare. Huden producerar allt mindre fett och fukt och cellförnyelsen bromsas upp. 
En åldrad hud,som kan ha åldrats i förtid av för mycket solande, behöver milda men effektiva peelingar, högkoncentrerat serum och reparerande krämer. 
Men inga krämer kan stoppa åldrandet. Det handlar inte om "kvick-fix" som gör huden snyggare, utan om tid och regelbunden skötsel. Lystern blir bättre när döda hudceller peelas bort, skyddet blir starkare när fukthalten återställs och pigmenteringen blir mindre med hög solskyddsfaktor och pigmentblekande krämer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar